Het is net als het huis schoonhouden

17-04-2019 | 09:47

‘Het is leuk dat je door het ziekenhuis loopt, er staan dj’s langs de route en dan opeens loop je weer in de natuur, bij de Gaasperplas’, noemt André. ‘En het is speciaal dat er ook (ex)patiënten meelopen, mensen die soms nog herstellende zijn maar wel mee doen’, geeft Wouter aan.

Wouter Dijkshoorn en André de Vries vertellen over de Amsterdam UMC Run. Beiden docent bij de huisartsenopleiding in het Amsterdam UMC. André loopt mee met de run in het huisartsengeneeskundeteam en Wouter organiseert ieder jaar weer dat collega’s meedoen in dit team. Je kunt namelijk zelf meelopen met de run, maar je kunt je ook aanmelden met een team. ‘We hebben nu al 18 mensen in ons team maar we denken dat we de 30 wel halen’, geeft Wouter aan. ‘We regelen de inschrijving voor het huisartsenteam, we halen de startnummers op en een drankje voor het team’, zegt Wouter.

Fijn gevoel als je fit bent
‘Je aanmelden voor een hardloopevent is wel een stimulans om meer te hardlopen. Ik doe mee aan twee of drie evenementen per jaar. Het is net als het huis schoon houden dat doe je alleen goed als iemand op bezoek komt, dan is het wel een extra stimulans,’ geeft André aan. ‘Ja’, zegt Wouter, ‘meld je dus vooral aan. Het is sowieso een fijn gevoel als je fit bent. Ik loop regelmatig tijdens de lunch hard. Ik heb daarna altijd het gevoel dat ik twee keer zo effectief ben’. ‘En het is ook leuk om met collega’s in een team te lopen. Dat geeft wel een saamhorigheidsgevoel. Ik loop nu voor de vierde keer mee’, vervolgt André. ‘Ik probeer collega’s, maar ook andere mensen, te enthousiasmeren om mee te doen met deze mooie run, dus doe jij al mee?’ vraagt Wouter afsluitend.

André, onderste rij tweede van rechts, Wouter, bovenste rij tweede van rechts na afloop van de run in 2018

Over de Amsterdam UMC Run
Zondag 26 mei is de Amsterdam UMC Run. Niet alleen Amsterdam UMC medewerkers lopen mee. Iedereen kan meedoen op 26 mei.

Aan de start staan ook deelnemers die herstellen van een verblijf op de intensive care. Zij lopen met vrienden, familie, artsen en verzorgenden (een deel van) de run om aandacht te vragen voor Post Intensive Care Syndroom (PICS). Deelnemers aan de run kunnen een actie aanmaken om zich te laten sponsoren voor onderzoek naar PICS.

Ook het huisartsengeneeskundeteam heeft een actie aangemaakt om geld in te zamelen voor PICS.

Meelopen met de Amsterdam UMC Run? Kijk op www.amsterdamumcrun.nl.