De wedstrijd van: #TeamSijbesma

Nog te gaan

van totaal € 5.000 (2%)

Foto: diner voor mijn pensionering. Van links naar rechts: mijn kleindochter Vlinder, schoondochter Anandi, mijn vrouw Marion, schoonzoon Serge, kleindochter Mila-Roos, dochter Mardy, Kees en zoon Wilco

Samen voor en met elkaar, betekent: onderzoek door jong talent

Mijn naam is Kees Sijbesma, na een werkzaam leven van 50 jaar in en rond de sport ga ik met pensioen. Op 11 oktober 2022 is mijn afscheid en centraal daarin staat ‘opvolgend’. Want na mij en jou komt altijd een ander. Vaak is dat een jong talent.

Naast werken binnen onder andere de gymnastiek- en handbalwereld, bij de gemeente Nieuwegein en NOC*NSF heb ik mij vaak met overtuiging en betrokkenheid ingezet voor goede doelen. Maar nu ben ik aan de beurt. Mijn dochter Mardy heeft MS en volgt, dankzij ontwikkelingen door wetenschappelijk onderzoek, onder andere speciale behandelingen. Mijn zoon Wilco had een meningeoom, een hersenvliestumor, die in Amsterdam UMC door een fantastisch, betrokken en trots #TeamAMC gelukkig geheel is verwijderd. Het leven voor hem is nu goed. Mijn schoonzus Jenny heeft ook een hersentumor, een kwalijke, het is al een paar maanden zwaar. Zij is onder behandeling. 

De zorg is altijd in ontwikkeling en daar is kennis en expertise voor nodig en ik wil Amsterdam UMC daarbij helpen. Daarom wil ik mij inzetten om samen een wedstrijd te spelen tegen hersenaandoeningen, zoals MS etc. maar ook tegen allerlei andere ernstige aandoeningen. Met deze actie wil ik daarom geld ophalen voor het Amsterdam UMC Jonge Talentenfonds.

Amsterdam UMC Jonge Talentenfonds
Wie talentvolle jonge medische onderzoekers stimuleert, bouwt aan de zorg van de toekomst. En dat is hard nodig. De uitdagingen voor onderzoekers worden steeds groter en urgenter en vragen om innovatieve oplossingen. Dit fonds biedt de ‘best and brightest’ een beurs om een onderzoeksstage in het buitenland te doen. Bijvoorbeeld aan een internationaal toponderzoeksinstituut of bij dé toonaangevende hoogleraar op hun vakgebied. Het onderzoek van deze jonge talenten kan leiden tot een doorbraak in de ontwikkeling van nieuwe of bestaande behandelingen, meer kennis geven over oorzaken van ziekten en leiden tot verbeterde diagnostiek. Ze onderzoeken of nieuwe behandelingen echt werken, of patiënten er werkelijk beter van worden en of het niet beter of sneller kan. De kennis die zij opdoen wordt toegepast en gedeeld met collega’s in Amsterdam UMC en wordt dus optimaal benut. 
Meer lezen over dit fonds

Mijn doel is om tenminste één beurs mogelijk te maken om talenten de kans te geven het beste uit zichzelf te halen. En daarmee de kans op oplossingen die bijdragen aan een beter leven voor patiënten of zelfs goed nieuws berichten te weeg brengen. De hoogte van één beurs bedraagt € 5.000,-. Alle donaties via deze pagina gaan rechtstreeks naar het fonds. 

Direct doneren of in actie komen?
U kunt direct een bijdrage overmaken of start zelf een actie.

Wilt u namens uw organisatie een donatie doen? Dan kunt u direct doneren via deze pagina of u kunt de gift overmaken via IBAN NL11ABNA0488498570 t.n.v. Stichting AMC Foundation te Amsterdam o.v.v. ‘Jonge Talentenfonds’.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.
E-mail: amcfoundation@amsterdamumc.nl  Tel: 020-56 61776

Bekijk alle
21-09-2022 | 13:47 Fantastisch goed doel. Kees, super bedankt voor de bijzonder fijne prettige samenwerking!
18-09-2022 | 21:02
02-09-2022 | 14:45