Gewone jongens op de motor voor Acute Myeloide Leukemie

De Gewone Jongens vragen met hun motorritten aandacht voor onderzoek naar acute myeloide leukemie. Zaterdag 6 april is de volgende rit. Hun vriend Benno overleed aan de gevolgen van acute myeloïde leukemie.

Samen met een een aantal vrienden richtte Benno Vink een motorclub op: Gewone Jongens. Benno had Acute Myeloide Leukemie. Hij kreeg een stamceldonatie. Maar de nieuwe cellen vielen zijn lichaam aan. Dit heet Graft vs Host. Hij overleed in 2017 aan de gevolgen hiervan. Sindsdien zamelen de Gewone Jongens geld in voor het goede doel. In dit geval voor onderzoek naar acute myeloide leukemie.

“Na het overlijden van onze goede vriend Benno aan deze ziekte, doen wij, een groep van zijn vrienden, ons best om zijn nalatenschap vorm te geven. Dit doen we met Gewone Jongens.”  De Gewone Jongens

Met de vorige ritten en de verkoop van motorkleding hebben de Gewone Jongens al 3.200 euro opgehaald voor het onderzoek, maar ze gaan door!

Meerijden?
Wil jij ook meerijden op zaterdag 6 april? Meld je dan aan via http://www.gewonejongens.com/#meerijden

Rijd je mee dan is het inschrijfgeld 15 euro. Uiteraard kun je ook meer doneren voor het onderzoek. Met het betalen van het inschrijfgeld ga je akkoord dat de AMC Foundation jouw aanmelding doorgeeft aan de Gewone Jongens.

Meer informatie over Gewone Jongens
Kijk op: www.gewonejongens.com. Of volg de Gewone Jongens op Facebook.

Meer informatie over onderzoek naar acute myeloide leukemie

Vragen?
Vragen over de motorrit?
gewonejongens@gmail.com

Vragen over de AMC Foundation?
amcfoundation@amc.nl
020-5661776

Bianca Piek

amcfoundation@amc.nl

Bekijk alle donateurs
04-05-2019 | 21:18 Zelf ex kankerpatient
08-04-2019 | 19:20
06-04-2019 | 14:24
06-04-2019 | 13:37
06-04-2019 | 13:26
Bekijk alle

Eerste motorrit in 2019 voor onderzoek naar AML

13-05-2019 | 10:23 Zaterdag 6 april was alweer de vierde rit van de Gewone Jongens voor onderzoek naar Acute Myeloïde Leukemie. Dit keer met een record aantal meerijders; 85 motorrijders namen namelijk deze keer deel aan de rit. De opbrengst van de seizoensopening: €1982,- De data van de volgende ritten zijn nog niet bekend. Wil je ook een keer meerijden? Houd dan de website van de Gewone Jongens in de gaten.  Fotograaf: Ed Gonzalez-O'Mahoney Over de Gewone Jongens Samen met een aantal vrienden richtte Benno Vink een motorclub op: Gewone Jongens. Benno had Acute Myeloïde Leukemie (AML). Hij kreeg een stamceldonatie. Maar de nieuwe cellen vielen zijn lichaam aan. Dit heet Graft vs. Host. Hij overleed in 2017 aan de gevolgen hiervan. Sindsdien zamelen de Gewone Jongens geld in voor het onderzoek naar AML van dr. Mette Hazenberg. Meer informatie over onderzoek naar Acute Myeloïde Leukemie Fotograaf: Ed Gonzalez-O'Mahoney  
Lees meer