Loop niet voor niks maar voor PICS

25-05-2021 | 16:23

Henk Meerman vertelde vorig jaar zijn verhaal. Hij lag 45 dagen in Amsterdam UMC met Covid-19. Hij vertelde over de impact van de opname op de Intensive Care en het lange revalidatieproces dat daarop volgde. De eerste zes weken in een revalidatiecentrum, waar de behandeling gericht was op zowel het fysieke als het mentale aspect. Van fysiotherapie tot muziektherapie en van zwemmen tot EMDR therapie. Eind juni mocht Henk naar huis. De eerste maanden ging hij met sprongen vooruit maar de laatste maanden zit er weinig voortgang in. Henk geeft aan: ‘Het is zo’n rotvirus. Ik blijf tegen zaken aanlopen die ik nog niet kan, zoals het optillen van mijn kleindochter van een paar maanden oud. Ik heb ook definitief restschade aan mijn longen. Ik blijf dus tegen een muur aanlopen. Dit ligt niet aan de mensen in de zorg. Zij zijn allemaal even betrokken, maar er is gewoon nog veel onduidelijk.’ Meer onderzoek is daarom echt noodzakelijk.

Deelnemers aan de Amsterdam UMC Run Virtual lopen van 6 tot en met 13 juni voor onderzoek naar Post Intensive Care Syndroom (PICS). Loop ook mee, doneer of kom zelf in actie.  

Bekijk hierboven de foto’s van het revalidatieproces van Henk. Fotografie door: Marjolein Moens. 

Lees ook een artikel in Het Parool waarin Henk vertelt over zijn ervaring op de IC: In kamer 205 stelt iedereen de vraag: ‘Word ik nog wakker na de ic?’ | Het Parool