De run zelf (13 juni 2021)

14-06-2021 | 10:29

Op de warme zondag van 13 juni gingen we lopen. Mijn dochters Issa en Charlotte. schoonzoon Bram en mijn vrienden Frank, JP, Bigma en Kippie. Ik had - want toch spannend - slecht geslapen. Hoe is de temperatuur, ga ik het wel halen.... dat soort dingen.

Ik had een rondje van 7 kilometer uitgezet rond het AMC. Ook al konden we overal lopen, ik vond het toch bijzonder om rond de plek des heils te lopen.

Frank en JP reden ons allen groepje het het AMC. We parkeerden de auto's op het Holendrechtplein. Natuurlijk kwam Kippie te laat. Vanaf her parkeren liepen we naar de faculteitsingang van het AMC. Op het bruggetje zouden we daar starten. Er stonden al een paar vrienden (Paul en Emma) te wachten op ons. Uiteindelijk zouden ook Lucas, Merijn, Pep, mijn vader en moeder, zus Ellen, andere Paul en Ella aansluiten als supporters. We zouden namelijk 3 x bij het bruggetje komen.

Met een heerlijk zonnetje vertrokken we vlak na half 11 voor het eerste rondje. We liepen gezamenlijk in mijn lage tempo. Na 1 rondje waren we terug bij het bruggetje voor een korte drinkpauze. Issa stopte na 1 rondje en in het volgende rondje liep iedereen op eigen tempo. Bram en Charlotte sloten aan bij mij. Bigma, Kippie en Frank gingen iets sneller, en JP gooide de turbo er op. Uiteindelijk liep hij 21km en 2 rondjes tijdens met laatste rondje.

Het was geweldig om te lopen met vrienden en voor de goede zaak - het bestrijden van PICS. Dankzij jullie donaties is er bijna €3300 opgehaald door "mijn" actie, en €10.000 in totaal! Superbedankt allemaal.

Volgend jaar weer! En dan eindelijk met elkaar, om en door het AMC. Doen jullie dan ook weer mee?