De try-out

08-04-2021 | 11:45

Marijn Ruessink was mijn revalidatie-fysiotherapeut van het AMC. Zij neemt afscheid van het AMC en trekt, met een in licht schetspotlood getekend plan, de wijde wereld in.

Op haar min of meer laatste werkdag, 24 maart jl.,  heb ik met haar 11 km hardgelopen rond het AMC. Omdat zij dit jaar niet in Nederland is als de Amsterdam UMC Run plaatsvindt. Als een soort van afscheid hebben we samen gelopen. Het blijft bijzonder, om met de mensen die zo vanzelfsprekend je op de been hebben geholpen, je bijna een soort van wedergeboorte hebben laten doorstaan, samen een prestatie neer te zetten, een moment te delen. Ongelofelijk.

Afgezien van het feit dat de patiënten en collega's haar gaan missen, ga ik haar zeker missen. Ze heeft me door de moeilijke eerste dagen na 25 dagen coma op de IC heengesleept en zonder haar zou ik niet zijn waar ik nu ben. Marijn, ik weet dat ik het tegen jou niet hoef te zeggen, maar de reis is zoveel mooier dan de bestemming. Fijn dat je deel uitmaakt van mijn reis. Tot ziens, bij het AMC of ergens anders.