Hart en Heftig - 25 dagen op de IC en het eerste jaar revalideren

Marc Hanou

Nog te gaan

van totaal € 3.000 (9%)

Mijn naam is Marc Hanou. In december 2019 ben ik op 52-jarige leeftijd in het ziekenhuis beland met een ontsteking aan mijn hart. Het was de vraag of ik het zou overleven.

In het ziekenhuis vonden ze mijn herstel een medisch wonder. Na één zware bacteriële infectie, twee openhartoperaties, twee reanimaties en vier weken intensive care werd ik na vier weken van operaties en behandeling geheel verlamd wakker als gevolg van ‘deconstructieve’ processen. Door het lange stilliggen op de intensive care had ik ernstige spieratrofie. Intensive Care Unit Acquired Weakness. Aansluitend bleef ik nog drie weken op de afdeling cardiologie.

Mijn relaas
Ik wilde graag vertellen over wat mij en mijn familie is overkomen. Hoe mijn familie heen en weer schoot tussen hoop en vrees terwijl ik op de intensive care lag. Hoe ik ontwaakte en hoe ik aan de lange, zo niet oneindige weg van revalidatie begon. Zo ontstond het boek “Hart en Heftig - 25 dagen op de IC en het eerste jaar revalideren".

Onderzoek naar PICS
Alle opbrengsten van dit boek gaan naar het onderzoek naar post-intensive-care-syndroom (PICS), IC-revalidatie en REACH, zoals dat wordt uitgevoerd bij Amsterdam UMC, afdeling Revalidatiegeneeskunde, onder leiding van Marike  van der Schaaf, Juultje Sommers, Daniela Dettling en Mel Major. Hun goede werk heeft alle support nodig die het kan krijgen!

Daarom is mijn boek ‘gratis’ maar ik hoop dat een ieder die mijn boek leest, het onderzoek steunt met een donatie. Je kunt zelf bepalen hoeveel je doneert, elke bijdrage is welkom. Bedankt alvast.

Marc Hanou

 

Hoe kun je het boek krijgen?
Heb je mijn boek nog niet, maar wil je er wel één? Of heb je het boek al maar wil je er nog één om weg te geven? 
Mail mij dan met je adresgegevens op marc@hanou.org.

Ik stuur je dan een betaalverzoek voor de verzendkosten (á €4.10). Je krijgt het boek dan opgestuurd, in de hoop op veel leesplezier en natuurlijk een mooie donatie voor het onderzoek naar Post-Intensive-Care-Syndroom.

Bekijk alle
28-05-2022 | 16:24 Hup, hup, Marc! 👊
28-05-2022 | 13:02
28-05-2022 | 12:52
28-05-2022 | 12:11
28-05-2022 | 11:11