Ambiance in actie voor Puk!

Familie Petri

Nog te gaan

van totaal € 10.000 (85%)

Puk is 12 jaar en heeft samen met ongeveer nog 5000 andere mensen een oogaandoening: Retinitis Pigmentosa. Hierdoor verliest ze langzaam haar zicht. Retinitis pigmentosa is een verzamelnaam voor een groep oogziekten waarbij mensen last hebben van nachtblindheid, toenemende gezichtsvelduitval, minder scherp zien en afwijkingen in het netvlies. Op dit moment is er geen behandeling mogelijk en onderzoek hiernaar is dus belangrijk. Puk heeft zelf al heel wat geld bij elkaar verzameld in de hoop dat er onderzoek gestart gaat worden maar voor wetenschappelijk onderzoek is veel geld nodig.

Onderzoek in Amsterdam UMC
Prof. Camiel Boon, oogarts en hoogleraar oogheelkunde in Amsterdam UMC wil met zijn team innovatieve gentherapie behandelingen ontwikkelen om blindheid door deze erfelijke oogziekten te voorkomen. Dit type onderzoek is experimenteel, complex en heel kostbaar. Deels kunnen deze onderzoeken worden opgezet met subsidies van reguliere subsidieverstrekkers. Maar dit is lang niet genoeg om deze veelbelovende behandelingen door te ontwikkelen om uiteindelijk toe kunnen passen bij patiënten.

Veiling voor het goede doel
Wij, Gert en Caroline, zijn de ouders van Puk en willen met ons familiebedrijf Ambiance een zo groot mogelijk bedrag ophalen voor dit onderzoek. We sluiten onze winkel. Ons bedrijf blijft wel bestaan maar voor een interieurontwerp gaan we straks direct naar de opdrachtgevers. De winkel moet dus leeg!

Daarom gaan wij op woensdagavond 22 juni van 19:30-21:30 de laatste artikelen uit de showroom veilen. Puk zal samen met haar zus Fien ook aanwezig zijn met een kraampje waarin ze zelfgemaakte armbandjes en koekjes verkopen. Al het geld wat deze avond wordt opgehaald gaat naar het goede doel voor Puk! 

Kijk voor meer informatie over de veiling op de website van Ambiance.

Uiteraard kun je naast de veiling ook een bedrag doneren. Alle donaties via deze pagina gaan rechtstreeks naar het onderzoek.
Help je ons mee?

Bedankt!
Gert, Caroline, Puk en Fien Petri

Bekijk alle
24-06-2022 | 23:33
23-06-2022 | 10:15 Omdat Puk de bff is van onze dochter Emi en we haar gunnen dat er een oplossing komt voor deze oogziekte, zodat Puk voor altijd kan blijven zien. En de rest van de mensen die het hebben natuurlijk.
22-06-2022 | 23:54
22-06-2022 | 22:06
22-06-2022 | 20:21 Succes met de inzamelingsactie! Hopelijk wordt er in de toekomst een goede behandeling tegen de oogziekte gevonden. xxx