De AMC Foundation is er voor de pioniers

Wij werven giften voor veelbelovend experimenteel medisch onderzoek, waarvoor (nog) geen plaats is binnen de reguliere geldstromen. Zulk onderzoek wordt vrijwel altijd geïnitieerd door topspecialisten. We ondersteunen jong medisch toptalent door studie en onderzoek aan buitenlandse topinstituten mogelijk te maken. Bij elke donatie, klein of groot, staat de wens van de gever centraal. Onze donateurs zijn mensen die begrijpen dat alle grote medische vernieuwingen ooit klein begonnen zijn.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas of bijvoorbeeld je kookclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Loop niet voor niks maar voor PICS

25-05-2021 | 16:23 Geplaatst op: Amsterdam UMC Run 2021: met elkaar voor elkaar Henk Meerman vertelde vorig jaar zijn verhaal. Hij lag 45 dagen in Amsterdam UMC met Covid-19. Hij vertelde over de impact van de opname op de Intensive Care en het lange revalidatieproces dat daarop volgde. De eerste zes weken in een revalidatiecentrum, waar de behandeling gericht was op zowel het fysieke als het mentale aspect. Van fysiotherapie tot muziektherapie en van zwemmen tot EMDR therapie. Eind juni mocht Henk naar huis. De eerste maanden ging hij met sprongen vooruit maar de laatste maanden zit er weinig voortgang in. Henk geeft aan: ‘Het is zo’n rotvirus. Ik blijf tegen zaken aanlopen die ik nog niet kan, zoals het optillen van mijn kleindochter van een paar maanden oud. Ik heb ook definitief restschade aan mijn longen. Ik blijf dus tegen een muur aanlopen. Dit ligt niet aan de mensen in de zorg. Zij zijn allemaal even betrokken, maar er is gewoon nog veel onduidelijk.’ Meer onderzoek is daarom echt noodzakelijk.Deelnemers aan de Amsterdam UMC Run Virtual lopen van 6 tot en met 13 juni voor onderzoek naar Post Intensive Care Syndroom (PICS). Loop ook mee, doneer of kom zelf in actie.   Bekijk hierboven de foto’s van het revalidatieproces van Henk. Fotografie door: Marjolein Moens.  Lees ook een artikel in Het Parool waarin Henk vertelt over zijn ervaring op de IC: In kamer 205 stelt iedereen de vraag: ‘Word ik nog wakker na de ic?’ | Het Parool  
Lees meer
Bekijk alle

Marieke

18-06-2021 | 14:33 Aan: Fietsen naar Rome voor onderzoek naar HS Ik heb gedoneerd omdat ik de ziekte zelf ook heb. Bij mij is de ziekte gelukkig goed onder controle nu waardoor ik weer kwaliteit van leven heb. Dit gun ik echter iedereen met HS! Het is een slopende ziekte!!