De AMC Foundation is er voor de pioniers

Wij werven giften voor veelbelovend experimenteel medisch onderzoek, waarvoor (nog) geen plaats is binnen de reguliere geldstromen. Zulk onderzoek wordt vrijwel altijd geïnitieerd door topspecialisten. We ondersteunen jong medisch toptalent door studie en onderzoek aan buitenlandse topinstituten mogelijk te maken. Bij elke donatie, klein of groot, staat de wens van de gever centraal. Onze donateurs zijn mensen die begrijpen dat alle grote medische vernieuwingen ooit klein begonnen zijn.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas of bijvoorbeeld je kookclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Een geweldig bedrag voor PICS

12-07-2021 | 10:56 Geplaatst op: Amsterdam UMC Run 2021: met elkaar voor elkaar Circa 750 deelnemers renden of wandelden de Amsterdam UMC Run tussen 6 en 13 juni. De run stond dit jaar in het teken van de 7 kilometer die het verplegend personeel dagelijks gemiddeld tijdens een IC-dienst loopt. Deelnemers konden daarom kiezen tussen de afstanden 7, 14 of 21 kilometer en hardlopen en wandelen waar zij maar wilden. De afstand en tijd werden bijgehouden via een app. Samen liepen de deelnemers ruim 1000 IC-diensten en 7.063 kilometer. Het goede doel van de run is onderzoek naar Post Intensive Care Syndroom (PICS). Vanwege het hoge aantal patiënten met COVID-19 op de Intensive Care is dit actueler en urgenter dan ooit. Deelnemers konden zelf bijdragen of zich laten sponsoren door familie of kennissen. De opbrengst is maar liefst €10.681,-. Met dit geld wordt verder onderzoek gedaan naar de juiste revalidatiebehandeling van IC-patiënten. Dit is van groot belang om de kans op Post Intensive Care Syndroom te verkleinen. Juultje Sommers, afdeling Revalidatie, nam de cheque in ontvangst voor onderzoek naar PICS. 
Lees meer
Bekijk alle

Anoniem

27-09-2022 | 10:27 Aan: Meer aandacht nodig voor mondproblemen bij oncologische behandelingen Ik ken Judith Raber, een van de onderzoekers van de oncologische mondbehandelingen. Een aardiger en meer betrokken, beter gezegd bevlogen onderzoeker kan ik me nauwelijks voorstellen. Bij haar weet ik zo goed als zeker, dat er geen cent van mijn donatie 'aan de strijkstok blijft hangen'. Daar wil ik wel een steentje aan bijdragen.